• Selamat Datang ke LPM
  • Banner Merdeka 2017
  • Banner Aidiladha 1438H/2017
  • Sudah Miliki Rumah?
  • Berkat, Cepat & Tepat
Selamat Datang ke LPM1 Banner Merdeka 20172 Banner Aidiladha 1438H/20173 Sudah Miliki Rumah?4 Berkat, Cepat & Tepat5

Pengumuman

IKLAN JAWATAN KOSONG

 23 Ogos 2017
JAWATAN : AKAUNTAN GRED : WA41

JADUAL KAUNTER VAN BERGERAK PEMBAYARAN SEWA RUMAH PPR TEHEL & PPR KRUBONG

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH HUBUNGI UNIT KEWANGAN LPM DI TALIAN 06-2320450


KEKOSONGAN RUMAH PANGSA

 17 Januari 2017
Hubungi : +6 06 - 232 0450

PEMBAYARAN SEWA RUMAH LPM

di Pejabat utama LPM di tingkat 10 menara MITC atau . . .

Aktiviti

Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) antara Lembaga Perumahan Melaka (LPM) dengan Yayasan Inovasi Malaysia, Cyberjaya bagi pelaksanaan Teknologi Hijau melalui Penggunaan Tong Sampah Kitar Semula (iCycle) di Projek PPR Krubong, Daerah Melaka Tengah dan PPR Tehel, Daerah Jasin, Melaka pada 16 Ogos, 2017 .

 16 Ogos 2017
Majlis Menandatangani MOU ini turut disaksikan oleh YAB. Datuk Seri Utama Ir. Hj. Idris bin Hj. Haron, Ketua Menteri Melaka selaku Pengerusi Lembaga Pengarah, Lembaga Perumahan Melaka. Lembaga Perumahan Melaka diwakili oleh Encik Saleh bin Mohd Dom, Pengarah Eksekutif LPM manakala Yayasan Inovasi Malaysia diwakili oleh Encik Tany Kiob, Ketua Pegawai Eksekutif dan Puan Sharmila binti Mohamed Salleh.

Karnival Perumahan Mampu Milik (KPMM Mapex) 2017 yang berlangsung dari 11 Ogos 2017 hingga 13 Ogos 2017 bertempat di Shah Alam Konvention Centre, Selangor.

 11 Ogos 2017
Majlis Perasmian telah disempurnakan oleh YB. Tan Sri Noh bin Hj. Omar, Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan. YB. Datuk Ar. Hj. Ismail bin Hj. Othman, EXCO Perumahan, Kesejahteraan Bandar, Kerajaan Tempatan dan Alam Sekitar Negeri Melaka serta YBhg. Encik Saleh bin Mohd Dom, Pengarah Eksekutif, Lembaga Perumahan Melaka telah memberi penerangan terperinci kepada YB. Menteri KPKT mengenai perkembangan terkini dan kemajuan semasa pembangunan perumahan mampu milik di Negeri Melaka.

Majlis Perasmian dan Penyerahan Tong Kitar Semula iCycle telah disempurnakan oleh YB. Datuk Hj. Sazali bin Muhd Din, ADUN Kawasan Paya Rumput, Melaka pada 5 Ogos, 2017 bertempat di Dewan Komuniti PPR Krubong, Melaka.

 05 Ogos 2017
Sambutan daripada penduduk PPR Krubong amatlah menggalakan di mana mereka telah menunjukkan komitmen yang tinggi dan mendalam di dalam menjayakan program dan amalan teknologi hijau melalui penggunaan tong kitar senula iCycle di kawasan ini.

Bengkel Pelan Strategik Lima Tahun LPM 2017 - 2021 di Melia Hotels & Resorts, Kuala Lumpur pada 27 Julai 2017 hingga 29 Julai 2017.

 27 Julai 2017
Bengkel pada tahun ini lebih memokuskan kepada strategi utama untuk memperkukuh dan menerapkan budaya saing Lembaga Perumahan Melaka untuk 5 tahun akan datang. Selain daripada itu, Perancangan Lima Tahun Projek Perumahan Mampu Milik (RMM) turut dikenal pasti untuk menambahkan pemilikan rumah mampu milik di kalangan rakyat negeri Melaka.

Majlis Pelancaran Rumah Mampu Milik Taman Krubong Permai

Majlis Pelancaran Rumah Contoh Mampu Milik Taman Krubong Permai

Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) anjuran Lembaga Perumahan Melaka pada 21 Jun 2017 di Solok Serompong, Kg. Tehel, Jasin

 21 Jun 2017
Majlis perasmian Program CSR Baikpulih Rumah DUN Bemban, Jasin ini telah disempurnakan oleh YB. Datuk Seri Hj. Ahmad bin Hamzah, Ahli Parlimen Jasin, Melaka serta YB. Datuk Ng Choon Koon, ADUN Bemban, Jasin.

Program CSR Gunting Rambut secara percuma kepada penduduk-penduduk di PPR Tehel, Jasin dan di PPR Krubong, Krubong pada 17 dan 18 Jun 2017

 17 Jun 2017
Kedua-dua program CSR Gunting Rambut ini telah mendapat sambutan yang baik di kalangan penduduk tidak kira kanak-kanak dan orang dewasa tetapi juga di kalangan kanak-kanak orang kelainan upaya (OKU).

Program Pengagihan Bubur Lambuk kepada Penduduk Kg Tampoi dan Rumah PPR Krubong bertempat di Masjid As Salam Kg Tampoi Melaka pada 11 Jun 2017.

 11 Jun 2017
Majlis pengagihan Bubur Lambuk ini disempurnakan oleh YB. Datuk Hj. Sazali bin Muhd Din, ADUN Paya Rumput, Melaka.

Program CSR bagi pengagihan Bubur Lambuk bagi penduduk PPR Tehel, Jasin, Melaka pada 10 Jun 2017.

 10 Jun 2017
Majlis pengagihan Bubur Lambuk ini telah disempurnakan oleh YB. Datuk Ng Choon Koon, ADUN Kawasan Bemban, Jasin merangkap Ahli Lembaga Pengarah Lembaga Perumahan Melaka.

Program CSR Baikpulih rumah usang di DUN Sungai Udang bertempat di rumah Puan Rokiah Binti Saleh, Kg. Sg. Udang Jaya pada 10 Jun 2017.

 10 Jun 2017
Majlis perasmian disempurnakan oleh YAB. Datuk Seri Utama Ir. Hj. Idris bin Hj. Haron selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Lembaga Perumahan Melaka. Program CSR ini merupakan sumbangan pemberian kelengkapan perabut rumah, barangan elektrik,bekalan makanan dan pakaian serta duit raya.

Majlis Ifftar Ramadhan Bersama Warga Emas dan Anak-anak Yatim pada 9 Jun 2017di Amverton Hotel, Ayer Keroh, Melaka.

 09 Jun 2017
Majlis ini bertujuan untuk merapatkan hubungan antara pihak pengurusan Lembaga Perumahan Melaka dengan golongan warga emas dan anak-anak yatim seramai 39 orang.

Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) Lembaga Perumahan Melaka bagi pengagihan Bubur Lambuk sempena Bulan Ramadhan Al-Mubarak di Masjid Al-Ukhwah, Kg. Padang, Balai Panjang, Melaka pada 4 Jun 2017

 04 Jun 2017
Penduduk kampung dan orang ramai yang tinggal berhampiran Masjid Al-Ukhwah tidak melepaskan peluang untuk mengambil sebungkus Bubur Lambuk yang diserahkan sendiri oleh YBhg. Encik Saleh bin Mohd Dom, Pengarah Eksekutif, Lembaga Perumahan Melaka.

Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), Pengagihan Bubur Lambuk oleh Lembaga Perumahan Melaka telah diadakan di Masjid An Nur, Kg. Peringgit, Peringgit, Melaka pada 3 Jun 2017.

 03 Jun 2017
Sambutan daripada orang ramai adalah amat menggalakan dan mereka sanggup beratur panjang di mana setiap seorang akan mendapatkan 2 bungkus Bubur Lambuk.

Majlis Taklimat dan Penyerahan Tong Sampah Kitar Semula I-Cycle telah disempurnakan oleh YB. Datuk Ng Choon Koon, ADUN Bemban, Jasin, Melaka pada 3 Jun 2017 di PPR Tehel, Jasin. Melaka.

 03 Jun 2017
Di dalam majlis ini pelantikan rasmi Sukarelawan Printis Komuniti Blok A dan Blok B telah diumumkan. Penduduk-penduduk PPR Tehel telah diberikan taklimat tentang pengunaan Tong Sampah Kitar Semula.

Mesyuarat Lembaga Pengarah Lembaga Perumahan Melaka Bil. 2/2017 pada 30 Mei 2017

 30 Mei 2017
dipengerusikan oleh YAB. Datuk Seri Utama Ir. Hj. Idris bin Hj. Haron telah berlangsung dengan suasana ceria dan harmoni. Mesyuarat pada kali ini membincangkan mengenai status dan perkembangan terkini mengenai Projek Perumahan Mampu Milik (RMM) sehingga 30 Mei 2017. Lain-lain agenda penting mengenai kewangan dan pentadbiran juga telah dibincangkan dengan terperinci.

Lawatan Kerja ke Malaysian Global Innovation and Creativity Centre (MAGIC), Cyberjaya pada 18 Mei 2017.

 18 Mei 2017
Lawatan kerja bersama Pegawai dan Kakitangan Lembaga Perumahan Melaka (LPM) untuk menimba ilmu dan pengetahuan tentang Inovasi dan Kreativiti untuk diterapkan di Lembaga Perumahan Melaka.

Majlis Perasmian Rumah Contoh Taman Indah Sungai Udang, Alor Gajah, Melaka pada 7 Mei 2017

 07 Mei 2017
Disempurnakan oleh YAB. Datuk Seri Utama Ir. Haji Idris bin Haji Haron, Ketua Menteri Melaka. Majlis yang berlangsung dalam suasana penuh kemeriahan.

Majlis Menandatangani Perjanjian Usahasama antara Lembaga Perumahan Melaka (LPM) dengan Syarikat Bintang Urusjuta (M) Sdn. Bhd. bagi projek Perumahan Mampu Milik (RMM) Bandar Hijau Ayer Keroh, Melaka pada 3 Mei, 2017.

 03 Mei 2017
Majlis ini turut disaksikan oleh YAB. Datuk Seri Utama Ir. Hj. Idris bin Hj. Haron, Ketua Menteri Melaka selaku Pengerusi Lembaga Perumahan Melaka.